6 неща, които гостите на сватба не бива да правят никога

Коментарите са изключени за 6 неща, които гостите на сватба не бива да правят никога

Нюансите на сватбеният етикет могат да бъдат объркващи за гостите.Докато булката и младоженеца се занимават със собствения си набор от главоблъсканици, като неканен плюс един или забравени ръкавели, то гостите на сватбата биха могли да им спестят допълнителен стрес.

1. Не закъснявайте за церемонията – това е очевидно правило, но изглежда всеки го игнорира. Не си мислете,че всички останали ще закъснеят. Не забравяйте, че булката и младоженеца трябва да си направят семейни и групови снимки след церемонията, така че е важно да сте навреме.

2. Не водете гост в последната минута – броят на гостите на сватбата е голямо изпитание и надяваме се не искате да стресирате допълнително двойката. Списъкът с гости зависи от вида на сватба, място, както и всички допълнителни разходи. Не водете гост на своя глава в последния момент, все пак всеки е наясно, че местата и менютата се уточняват седмици преди сватбата и стреса да се намери място и приготви меню дори за един човек би могъл развали деня за младоженците.

3. Не носете бяло – традиционно е само булката да носи бяло, така че трябва да се уточните с нея, преди да сложите перфектната бяла рокля. И все пак замислете се “ Толкова ли е важно точно тогава да сложите бяла рокля?“.

4. Не си разменяйте местата по масите още в началото на приема – местата за сядане са планирани по специфичен начин и с причина. Изчакайте докато започне партито и всички се раздвижат.

5. Ако сватбата е с шведска маса, не ходете до нея постоянно – имайте предвид, че всички гости трябва да бъдат нахранени, така че ограничете отскачанията до шведската маса, все пак не сте на all inclusive почивка.

6. Не пречете на фотографа – по време на церемонията и всички други големи моменти на сватбата (като първия танц или рязане на тортата) се уверете, че не сте застанал пред фотографът, когато се опитвате да снимате с телефона или да гледате. Опитайте се да не блокирате кадъра на професионалиста с вашия телефон.

Споделяне:
error

Споделяне: