4 вида двойки (и коя е най-вероятно да остане заедно)

Коментарите са изключени за 4 вида двойки (и коя е най-вероятно да остане заедно)

Начина по, който се отнасяте един с друг може да Ви предскаже дали връзката Ви ще продължи или 185500812не.

Карате ли се като куче и котка постоянно само, за да може след това да се сдобрите или пък сте внимателни и се фокусирате върху нуждите на другия?

С изучаването на 376 двойки в средата на 20-те си години в продължение на девет месеца, изследователи от Университета на Илинойс, идентифицирани четири напълно различни вида двойки, които развиват отношенията си след първоначалните срещи.

Драматична двойка

„Тези двойки имат много възходи и падения и тяхната отдаденост постоянно е в двете крайности. Те са склонни да вземат решения въз основа на негативни събития, които се случват в отношенията им или на обезкуражаващи неща, които те мислят за връзката си „Брайън Оголски, Университета на Илинойс асистент професор в човешкото развитие и изследвания на семейството, се казва в изявление.frustrated-couple

Конфликтната двойка

„Тези двойки са под напрежение между конфликтите, което ги разделя един от друг и все пак  ги събира отново заедно. Този вид любов не може да бъде устойчива в дългосрочен план- ще се побъркате ако сте 30 – 50 години сте под такова напрежение. Партньорите могат да се променят от една група в друга с течение на времето, “ казва Оголски.
couple-arguing

Социално ангажирана двойка

Социално ангажираните двойки споделят една социална мрежа и се позовават на тази мрежа, за да се вземат решения за задълженията си, Оголски каза.  “ В идеалния случай дългосрочните отношения трябва да бъдат основани на приятелство на базата на любов.  И имайки общи приятели това прави тези двойки се чувстват по-близки и отдадени . „24AB253A00000578-0-image-m-53_1421164714953

Двойка фокусирана върху партньора

„Тези партньори са много ангажирани един с друг и зависими един от друг, и те използват това, което се случва в отношенията им, за да преминат в своя ангажимент на по-дълбоки нива. Хората в тези двойки са имали най-високите нива на съзнателност, което предполага, че те са много внимателни и замислени за начина, по който те подхождат към избора на отношения с партньора „.couple-cafe

По време на деветмесечния период на проучването, участниците проследяват как се ангажират с партньора си и дали са склонни да се оженят за половинката си и защо. Изследователите задали всеки човек, за записват разсъжденията си, когато тяхната отдаденост към други се повиши или спадне.

Драматичните двойки са два пъти по-вероятно да се разделят и да сформират други двойки, според проучването, това може би се дължи на постоянните възходи и падения.

От друга страна, фокусираните върху партньора двойки имат най-голям шанс да останат заедно и да са щастливи в продължение на дълъг период от време, според изследването. Това може да се дължи на тяхната склонност да споделят една социална мрежа, без да се разчита на нея да разнообразява и развива отношения им, казва Оголски. Социално ангажираните двойки отчитат високи нива на удовлетвореност и стабилност, докато конфликтната двойка може да има по-ниска удовлетвореност от отношения, когато има неразбирателство между тях, но това не означава, че ще се разделят.

Изследователите се надяват тези категоризации да помогнат двойки, да разберат техните взаимоотношения повече: „Най-важното послание е, че има определени начини на взимане на решения за поети ангажименти, свързани с това ви тласкат напред, а други ви тласкат назад. Това може да бъде полезна информация за двойките. Да се замислят за тези модели и начините, по които те правят важни решения за бъдещето на връзката са “ казва Оголски.

Споделяне:
error

Споделяне: