25 невероятни факта, които може би не знаете за сериала „Приятели“

Коментарите са изключени за 25 невероятни факта, които може би не знаете за сериала „Приятели“

1. През 1993 г. Матю Пери е бил съавтор в ситком, който е представил на NBC група двадесет годишни, със заглавие „Къщата на Максуел“. От телевизията  му отказали, защото вече са имали подобно телевизионно шоу, „Приятели„, което било в процес на разработка.
2. Преди да се спрат на „Приятели”, продуцентите имали други работни заглавия като: „Приятели като нас” , „Шест като един”, „През коридора”, „Имало едно време в Уест Вилидж” и „Кафене „Безсъние””.
3. Първоначално шоуто щяло да се съсредоточи само върху  четири героя: Моника, Рос, Рейчъл и Джоуи. Фийби и Чандлър трябвало да бъдат подкрепящи герои.3

4. Също така, Моника и Джоуи първоначално са били предназначени да бъдат основната двойка в шоуто.jobaratok-3-evad-14

5. Елън Дедженеръс отказала ролята на Фийби.еллен
6. В ранните етапи на развитие на шоуто, авторите мислили Чандлър да бъде гей.6
7. „Shiny Happy People“ от R.E.M. е бил първоначалният избор за главната песен. Използва се само в пилотния епизод.
8. Рамката около шпионката първоначално е била с огледало, което случайно било счупено от член на екипа, но тъй като тя все още изглеждала добре, решили да я оставят там.89. Традиционният оранжев диван в Central Perk е намерен от сценограф в мазето на Уорнър Брос Студиос.

10. В първите няколко епизода, апартамента на Моника и Рейчъл е номер № 5. Това било променено в по- късните епизоди на номер 20, защото продуцентите установили, че 5 съответства на апартамент на долния етаж.

11. „ I’ll Be There for You” е написана съвместно от сценаристите на „Приятели” Дейвид Крейн и Марта Кауфман, заедно с Фил Солъм и Дани Уайлд, в изпълнение на Рембрандс.
12. През 1995 г., песента е номер 1 на „Billboard Hot 100 Airplay charts” осем седмици.
13. Възрастта на екипа, когато шоуто стартира:13
14. Трите имена на героите са:
• Chandler Muriel Bing
• Rachel Karen Green
• Ross Eustace Geller
• Monica E. Geller (така и не се разбра Е. какво означава)
• Joseph Francis Tribbiani Jr.
• Phoebe Buffay (тя никога не разбра средното си име, тъй като до края на сериала не видя акта си за раждане)

15. Сезон 2 е единственият сезон без епизод с Деня на благодарността.
16. Дженифър Анистън заявила, че мразела така емблематичната „Рейчъл“ прическа.16
17. Кортни Кокс е единственият член на екипа, който не е получил номинация Еми за работата си в шоуто.
18. Съобщава се, че Кристина Апългейт е била избрана за ролята на Ейми Грийн в сезон 9-епизода за Деня  на благодарността след Рийз Уидърспун, която била заета с друга роля.
19. Брус Уилис участвал като гост-звезда в шоуто безплатно.18-anos-del-comienzo-friends-L-awbKk8
20. Гюнтер  първоначално е бил герой без реплики. Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, получава ролята като статист, защото знаел как да работи с машина за еспресо.
21. Хладилникът в апартамента на Моника е действително работещ. Бил е пълен с вода и напитки за екипа.
22. В действителност, статуята на бялото куче на Джоуи принадлежи на Дженифър Анистън. Статуята е била подарена от нейн приятел като подарък за добър късмет.22
23.По време на своето излъчване, шоуто издава два саундтрака. Двата саундтрака са били пуснати след края на шоуто: Friends, The One with All the Party Music EP (2004) and Friends: The Ultimate Soundtrack (2005).
24.По време на първия сезон на шоуто, всеки член на екипа получавал по $ 22,500 на епизод. До края на сериала всеки от тях получавал по 1 милион долара на епизод.24
25. Последния епизод се гледа от 52,46 милиона зрители и е четвъртият най- гледан финал на телевизионен сериал в историята на САЩ.25

Споделяне:
error

Споделяне: