10 подаръци за любители кулинари

Коментарите са изключени за 10 подаръци за любители кулинари

Домашните кулинари често са най-лесните, когато става въпрос за подаръци. Те са отворени към нови неща и със сигурност ще се насладят на вашия подарък, вместо да го скрият някъде, а най-доброто от всички, е че те обикновено обичат да споделят и нищо чудно да опитате някое страхотно ястие! Тук са поместени 10  идеи за подаръци, които ще възбудят апетита на любителите на приказни храни.

1 Солfoodie-seasalt

Готвачите обожават различните видове морска сол. Независимо дали ще изберете обикновена от Средиземноморието или Хавайска червена морска сол (идеално за печено свинско!) или Salish (опушена сол, която добавя опушен вкус на месо, риба или тофу )Ако не знаете коя ще допадне на приятелите ви мо да вземете  няколко бурканчета, за да сте сигурни, че няма да сгрешите.

2 Комплект съдове за готвенеfoodie-pans
Ако този специален човек в живота ви наскоро е започнал да развива интереса си към готвенето, стартов комплект с медно покритие от тенджери и тигани ще амбицира всеки готвач.

3 За еколозиfoodie-cutlery (1)
Вземите за еко-мислещите във вашия списък набор от органично отгледани бамбукови прибори за хранене, така че да може да яде по време на път, без разточителството на пластмасови прибори за хранене. Бамбукът е топло-и петно-устойчив, не поема или придава мирис и издържа в продължение на години.

4 Красиво и удобноfoodie-silicone

Начинаещите, а дори и експерти хлебари, много биха се зарадвали на силиконови форми за печене. Те са лесни за поддържане чисти, съхраняват се лесно без да заемат много място, предлагат равномерно разпределение на топлината и разбира се, са в забавни цветове.

5 Фалшива хартиена чашаfoodie-papercup
Тази стилна, екологична чаша е идеална за работно място. Умело проектиран от бял порцелан, със силиконов капак, тя не е достатъчно здрава, ако я изпуснете, но със сигурност е удобна и подходяща за сутрешното ви кафе.

6 Чайfoodie-tea
Много подходящ подарък за любителите на чая е престижната кутия с насипни чайове. Има много видове между, които да избирате, като големина, цветове, видове чай, как е разположен чая в кутии или пакетчета. Вариантите са много и всички ще са правилни.

7 Солено & Сладкоfoodie-chocolate
Насладете се на пищния вкус на луксозни и скъпи бонбони. В най-луксозните и апетитни карамелени италиански бонбони са покрити с тъмен шоколад и се поръсват с – изненада! – сицилианска морска сол. Необичайно звучи, да, но ни се доверете: ще ви се прииска и трети след като ги опитате. Разбира се при нас е малко трудно да се намерят, но може да ги замените с други интересни и странни бонбони.

8 Течни добавкиfoodie-vinegar
Както казват в Нова Скотия : „Един добър запас от билков винегрет е като гурме магазин в кухнята.“ Използвайте добрия винегрет за всичко от сотирани зеленчуци, за домашна майонеза, сосове, маринати и дресинги. Или просто да го смесете със зехтин и полейте върху препечен хляб. Един хубав винегрет ще зарадва всеки кулинар.

9 Вода като изкуствоfoodie-jug
Дори чешмяната вода придобива хедонистично качество, когато се декантира в кана от красиво стъкло. Изискано и за повече от еднократна употреба-екологосъобразни, премахващие неприятните миризми като същевременно се създават богата на минерали вода за пиене.

10 Пир за очитеfoodie-book
Страхотната готварска книга винаги е ключа към доброто готвене . Подарете на приятелите си книга на любимия им готвач или книга с любимата им кухня, няма по- подходящ подарък за любителите кулинари.

Споделяне:
error

Споделяне: