Топ 5 на най-скъпите реклами

Коментарите са изключени за Топ 5 на най-скъпите реклами

Рекламата е изкуството, което взема вашия продукт и го прави известен и печеливш. Чрез рекламата фирмата популяризира своя продукт в цял свят. Хиляди фирми работят наистина усилено, за да намерят перфектната комбинация от фактори за своите нови продукти.Концепциите на някои реклами са много интересни и завладяващ, примерно секси момичета пеят и танцуват и ви предлагат лъскава кола или диамантен часовник, и т.н. В днешно време рекламите са достигнали най-високо ниво на изтънченост и струват много пари. Тук е сме представили топ 5 на най-скъпите реклами, правени някога, които станаха източник за привличане на хората към продуктите и позволиха на компаниите да печелят много.

1: Chanel-33 милиона щатски долара:o.985

Chanel направиха реклама за 33 млн. долара през 2004 г., която наистина наистина си заслужаваше да се гледа. Те представляват лукса в модата, така че трябваше да имат най-добрата реклама.За рекламата бе избрана синеоката актриса Никол Кидман и режисьорът Бъз Лураман, който направи Никол Кидман известна с филма си Moulin Rouge, и накрая създаде любовна история, в която логото на Шанел зае огромно място.

2:  Guinness Beer – $ 20 000 000:4273963523_9ae8aedb8b_o

Реклама, която не включва имена на звезди или известни личности и няма специални ефекти. Звездата на шоуто е самата бира. Отнело е минута и половина преди Guinness Beer да открие линията етикет „Хубавите неща идват при тези, които чакат.“ За какво са били похарчени 20000000 $ само създателите на Guinness Beer могат да отговорят на този въпрос. Явно просто ще трябва да се научим да чакаме и да се надяваме, че добрите неща се случват под формата на 20 милиона щатски долара.

3: Джордж Буш – $ 14, 200, 000:download4

Джордж Буш беше президент на Съединените щати, когато терористи атакуваха кулите на Световния търговски център през 2001 година. Той извлече ползата от трагедията, като пусна реклама през 2004 г., която включвала едно момиче, което е загубило майка си по време на терористичната атака. След като спечели с най-тесните на маржовете през 2000 г. срещу Ал Гор, Буш  не остави нито един камък необърнат, за да спечели преизбиране. Какво са 14,2 милиона щатски долара, ако това ще му спечели още четири години?

4: Aviva Insurance – $ 13.4 милиона:snn2009z_682_687328a

През 2008 г. Норичкия съюз бе в процес на смяна на марката като Aviva Insurance. Компанията вероятно смятала, че тяхната марка е толкова вездесъщa катоApple или Microsoft,че се нуждае от помощ в известяването на обществеността за новото си име. Така че наели услугите на различни знаменитости. Брус Уилис, Ел Макферсън, Алис Купър и Ринго Стар  всички бяха помолени да кажат на обществото, че смяната на името не е пречка за един успех.

5: Крайслер 200 – $ 9,000,000:2011-Chrysler-200-29

Тази реклама е повече от просто за автомобила Крайслер 200 . Тя също беше повече от просто завръщане на Крайслер, като важен играч в автомобилната индустрия. Ставаше дума за връщането на Детройт като град на автомобилите. В рекламата се снима рапъра Еминем, и се разиграва темата, че града е в ада и обратно. Детройт някога е бил най-богатият град в Америка, преди безработицата и автомобилната индустрия  да отиде на юг. 

 

 

Споделяне:
error

Споделяне: