Топ 10 филми с извънземно нашествие

Коментарите са изключени за Топ 10 филми с извънземно нашествие

Холивуд има определена любов към извънземните и поради тази причина изглежда, че почти всеки филм се върти около извънземно нашествие в един или друг момент. Дали извънземните идват от Марс или идват от съвсем различна галактика, всяка инвазия се опитва да промие съзнанието на хората или да ги заличи преди хората да ги преборим. Някои от най-големите и най-успешните холивудски филми принадлежат към този жанр и всеки режисьор е имал филм в този жанр най-малко веднъж в кариерата си. Ето и топ 10 филми с извънземно нашествие.

1. Война на световете121

Когато Стивън Спилбърг и Том Круз се комбинираха се появи истинска класика. Война на световете е един от най-добрите филми за извънземно нашествие, тъй като има страхотни графики и една история, която е възможно най- човешка. Въпреки че се говори за нашествие, филмът се върти около връзката баща-дъщеря, която добавя допълнително измерение на филма. Филмът е истинска класика, наистина.

2. Хищникът221

Това, което прави Хищникът толкова добър е, че филма не е все известната история за извънземно нашествие, което включва големи летящи чинии и хиляди извънземни, които кацат в САЩ с цел напълно да превземат Земята. Хищникът е страхотен, защото се върти около една извънземна фихура и поради това не изтъркана историята. Арнолд Шварценегер раздава истинска справедливост с ролята си във филма.

3. Те живеят321-202x300

Те живеят, е друг интригуващ филм за извънземна инвазия, който не хваща окото в началото, но все пак дава много храна за размисъл. Извънземното, представена от Джон Карпентър представя история, която се върти около извънземни, които превземат умовете на хората. Те живеят, е един от най- подценяваните филми за извънземни на всички времена.

4. Деня на независимостта421-235x300

Денят на независимостта е класическа с Уил Смит, който излезе през 1996 г. и остава една от най-добрите истории за извънземно нашествие разказвани някога. Уил Смит оставя запомнящо се изпълнение, филмът е типичен пример за какво е жанра т.е. развлечения. Няколко филма са следвали подобна история, но филмът си остава един от най-добрите, тъй като изказва добро послание във фонов режим.

5. Мъже в черно521-222x300

Мъже в черно е една от най-добрите поредици извънземна инвазия и оригиналния MIB беше най-добрият от поредицата без съмнение. Докато Уил Смит може действително да има своя списък на Sci-Fi и извънземно нашествие филми, MIB вероятно е най-добрият.

6. Бездната621-200x300

Бездната на Джеймс Камерън е друга история, в която не се вземат обичайната формула летящи чинии и  странни извънземни, а идва с определен вид извънземни и се превръща в класика. Филмът е различен и има повратна точка, което го прави толкова добър.

7. Сектор 9721

Сектор 9 е може би една от най-новите версии, която остави следа в този жанр. Извънземната раса тук живее сред хората в гета и получава своя шанс да си отмъсти, когато правителствен агент става жертва на тактиката си.

8. Мъже в черно 3onesheet

Мъже в черно 3 направиха страхотно завръщане след дълга пауза. MIB III е страхотен филм за гледане, ако обичате гледате различни извънземни и големи пушки, това е филма, който трябва да гледате.

9. Факултетът921

Друг филм, който разказва за извънземни, които превземат умовете на хората, Факултетът си заслужава да се гледа поради отличната актьорска игра на всички участници.

10. Денят, в който Земята спря1021-300x225

Макар и тар, филмът е един от най-добрите в този жанр, защото това е първият, в който говори за хората, които се обединяват, за да оцелеят.

Споделяне:
error

Споделяне: