Топ 10 на най-трудните езици за учене

Коментарите са изключени за Топ 10 на най-трудните езици за учене

Понякога хората се чудят кой е най-трудният език учене? Ето някои детайли, които трябва да знаете за факторите, които правят всеки език труден, те могат да определят колко трудно или лесно ще можете да го научите.

1. Арабски:

Първото предизвикателство е арабската азбука, повечето от буквите имат четири различни форми, които зависят от това къде стоят в словото. Гласните не са включени, когато се пише. Звуците и думите са също толкова трудни.

2. Китайски :

Има различни причини, които правят китайския много труден за научаване. Символите (Hanzi), използвани в писмен вид са архаични и неясни. Всяка дума всъщност е символ, който не е фонетичен и не е много ясно как се произнася думата.

3. Tuyuca :

Tuyuca е в основата на езика на източната област на Амазонския район и има звукова система с няколко прости съгласни и няколко гласни, така че не е толкова лесно да се каже това, което искаме да кажем.

4. Японски:

Писмения японски е различен от говоримия, затова е трудно да се научи. Не можете да се научите да говорите езика, като се научите да го четете. Има три различни системи за писане. Канджи системата например използва символи, заимствани от китайците.

5. Унгарски :

Унгарския има около 35 дяла или това, на което ние казваме съществителни форми. Това еедна от причините да бъде в този списък, другата, е че е пълен с много идиоматични думи и суфикси. Дълбокия гърлен звук също го прави много труден за говорене.

6. Навахо :

По време на Втората световна война, навахо е бил използван като код в областта на Тихия океан от двуезични Навахо, за да изпращат сигурни военни съобщения по радиото. Кода никога не е бил разбит от японците, които са били объркани от звуците, които олавяли.

7. Естонски :

Естонския има много трудна система. „Case“ е граматическата система, при която се спрягат думи въз основа на граматическа функция в едно изречение. Този език е труден, тъй като има много изключения в правилата на граматиката.

8. Баски:

Баския език има около 24 дяла. Това значи, че е почти невъзможно да се свърже с никой индо-европейски език и е вероятно най-старият известен говоримия език в Европа.

9. Полски :

Полския има около седем дяла, а граматиката е повече с изключения, отколкото с правилата.

10. Исландски:

Исландския е много труден език поради своята архаична лексика и граматика, и има всички стари съществителни склонения и спрежения на глаголи.

Споделяне:
error

Споделяне: