Топ 10 на най-скъпите часовници на всички времена

Коментарите са изключени за Топ 10 на най-скъпите часовници на всички времена

Часовникът се счита за важна част от облеклото на човека. Това е аксесоар, който подобрява цялостната му визия и добавя едно ниво на стил и лукс във външния му вид. Ето списък  на най-скъпите часовници, които някога са били направени.

 The Chopard 210 Karat (25 милиона)

EW

The Chopard 210 Karat е най-скъпият часовник в света, който в момента се оценява на 25 милиона щатски долара. Пълен с диаманти във всички форми и размери този красив, но малко ярък часовник е само за хората фенове на ръчното навиване и на диамантите.

2. The Patek Philippe Supercomplication (24 милиона)EW-2

The Patek Philippe Supercomplication се счита за най-сложния часовник, правен някога за това, че има общо 26 пружини, намиращи се в него. Този часовник е на второ място в списъка на най-скъпите часовници, който имат етикет с цена от около 24 милиона долара.

3. Breguet & Fils, Paris Precision Stop Watch (4.7 щатски долара)

EW-3

The Paris Precision Stop Watch от Breguet & Fils също е сред най-скъпите часовници, правени някога в света. Този часовник е бил продаден за 5000 франка на лондончанин на име Gracias. Часовникът в момента се оценява на около 4.7 милиона щатски долара.

4. The Patek Philippe Platinum World Time (4 милиона)EW-4

The Patek Philippe Platinum World Time е уникален часовник, показва  времето на множество градове по света едновременно. Този часовник е с текуща цена от около 4 милиона долара.

5. Patek Philippe Single Button хронограф The (3,7 млн.)EW-5

Patek Philippe Single Button хронограф е пети в списъка на най-скъпите часовници с цена от 3,7 милиона щатски долара. Този часовник има около 28 скъпоценни камъка, намиращи се в него, поради което е толкова скъп.

6. Piaget Emperador Temple Watch (3.3 млн. евро)EW-6

Piaget Emperador Temple Watch в момента се оценява на около 3,3 милиона долара е специален часовник направен с помощта на 18-каратово злато и има диаманти пръснати по цялата пирамида по дизайна на часовника. Той заема шесто място в този списък.

7. Vacheron Constantin Tour de I’lle  (1.5 млн. евро)EW-7

Седми в списъка на най-скъпите часовници е Vacheron Constantin Tour de I’lle,  в момента се оценява на 1,5 милиона щатски долара. Съдържа син сапфир, който е короната на този грандиозен часовник.

8. The Chopard Super Ice Cube (1.1 млн. евро)EW-8

The Chopard Super Ice Cube е поставен на осмо място в този списък на най-скъпите часовници, има етикет с цена от близо 1,1 милиона долара. Не драскаем и водоустойчив, този невероятен часовник е перфектен за жените от всички възрасти.

9. Louis Moinet La Magistralis ($ 860,000)EW-9

Louis Moinet La Magistralis e на девето място в този списък с цена от $ 860 000. Най-уникалната характеристика на този часовник е, че съдържа в себе си парче метеорит, събрано от Луната.

10. Breguet Pocket Watch ($ 734,000)EW-10

Breguet Pocket Watch се оценява на около 734 000 долара и е десети в този списък на най-скъпите часовници. Той е стилен часовник, който е направен с помощта на 18-каратово злато.

Споделяне:
error

Споделяне: