Най-скъпите парфюми в света

Коментарите са изключени за Най-скъпите парфюми в света

Парфюмите са ни познати в продължение на хиляди години, добре известни още на египтяните те представлявали знак на почит към владетели и завоеватели. Учените с години съчетават приятни комбинации от аромати и за множество от най-интересните и специални аромати самата бутилка е луксозно произведение на изкуството. По-долу сме обсъдили най-скъпите парфюми в света.

Clive Christian No.1 Imperial Majesty:clive-christian-no-1-perfume-imperial-majesty-edition-photo-1

Цялата бутилка съдържа 16,9 унции No.1 парфюм на Clive Christian. Самата бутилка, приготвено от Baccarat кристал. Неоново бял диамант с тегло пет карата краси бутилката. Също така има и  18 каратово злато около гърлото на бутилката. Този парфюм е действително много изключителен, тъй като само 10 бутилки са все още пълни, по този начин се гарантира, че той ще се превърне в изключително ценно парче в бъдеще. Clive Christian No.1 Imperial Majesty парфюм е на цена $ 12,721.89 за унция.

Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes:download-62

В края на 1990 г. компанията, която създаде бутилка за най-луксозния парфюм Clive Christian самата участва в парфюмерийния бизнеса с трио от лимитирана серия аромати. Малцина знаят, че Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes е направен по този начин, което го прави изключително луксозен от трите. Бутилката очевидно е направено с кристал оформен като пирамида, тъй като тя е създадена от Baccarat.  Цената на Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes е 6800 долара за унция.

Clive Christian No.1:bvgtt

Clive Christian има нормална версия, използвайки по-малка и евтина бутилка за тези, които не могат да плащат за скандалната цената на парфюма Imperial Majesty. Това не означава, че контейнерът е евтин, защото все още е приготвен от оловен кристал, ръчно изработен специално за парфюма. Украсата на гърлото на бутилката е с малък диамант с тегло една трета от карата. Цената на Clive Christian No.1 е $ 2150 за тройунция.

Hermes 24 Faubourg Perfume:download-631

Hermes е специално създаден за жени и има хиляди бутилки от този парфюм. Бутилките са изработени от Сейнт Луис кристал и форма на квадрат. През 1995 г. Морис Roucel е го е създал. Миризмата, излъчвана от 24 Faubourg е блясък и цветя. Цената му е $ 1500 на унция.

Caron Poivre:caron-poivre

Този парфюм се използва както от мъже, така и от жени. Той идва в ослепително ограничено издание на Baccarat контейнер, направен от девствен кристал. Гърлото на контейнера е покрито в бяло злато.  Цената му е $ 1000 за тройунция.

Jean Patou Joy Perfume:download-64

През 1936 г. този парфюм е пуснат за първи път и през 2000 г. той бе избран като аромат на века от Фондацията Fragrance, безспорно задминавайки така почитания дотогава Chanel @ 5. Миризмата е изключително цветна, като една унция на този парфюм изисква 336 рози и 10 000 цветчета жасмин . Цената му е $ 800 за унция.

Споделяне:
error

Споделяне: