Топ 10 най-високи часовникови кули в света

Коментарите са изключени за Топ 10 най-високи часовникови кули в света

Часовниковите кули са емблематични структури, които обикновено имат четири лица, на които са показани големи часовници. Тези сгради имат значителна стойност и се считат като ориентири, особено ако те са устоели на изпитанията на времето и все още стоят дори след толкова дълъг период от време. В днешно време, много високи часовникови кули са построени в много градове по света. По-долу е даден списък на топ 10 на най-високите часовникови кули в света.

Кула Abraj Al-Bait, Саудитска Арабия18Кулата  Abraj Al-Bait се намира в Мека, Саудитска Арабия и е най-високата часовникова кула в света с височина от почти 600 метра. Тази часовникова кула е открита за обществеността през 2012 г. и разполага с общо 120 етажа. Това е и втората най-високата сграда в света в момента.

NTT Docomo Yoyogi Building,Япония28 NTT Docomo Yoyogi, намираща се в Токио, Япония е втората най-висока часовникова кула в света с височина от почти 240 м. Тази часовникова кула отвори врати за обществеността през 2000 година и също така притежава честта да бъде третата най-висока сграда на японската столица Токио.

Варшава Дворец на културата и науката, Полшаk,NzUzODE4MDQsNDkyMDUxNTM=,f,870340_warszawa_bigВаршавският дворец на културата и науката е третият най-висок часовник в света с височина от почти 237 метра. Тази часовникова кула е открита за обществеността през 1955 г.

Сградата на общината във Филаделфия, Щатите1340620879_USA--Pennsylvania--Philadelphia--City-HallЧетвъртата най-висока часовникова кула в света с височина от почти 167м. Тази часовникова кула е отворила врати за обществеността през 1901 година и разполага с общо 9 етажа.

Търговска Национална банка, САЩ58Търговската национална банка се намира в Далас, САЩ е е петата най-висока часовникова кула в света с височина от почти 131 м. Строителство на тази часовникова кула е завършено през 1942г.

Central Do Brasil, Бразилияfoto1Central Do Brasil намира в Рио де Жанейро, Бразилия- шестата най-висока часовникова кула в света с височина от почти 130 м. Той е сред най- емблематичните структури в Бразилия, която е била открита за обществеността през 1940 година.

Big Ben, Англия78Big Ben е най-емблематичната структура, намираща се в Лондон. Тази часовникова кула е открита за обществеността през 1859. Това прекрасно късче от архитектурно великолепие е сред най-високите часовникови кули в света с височина от почти 96 метър.

Spasskaya Tower, Русия88Spasskaya Tower се намира в Москва и е историческа забележителност, която също е сред най-високите часовникови кули в света. Тя достига до височина от 72 метра.

Tsim Sha Tsui Clock Tower, Хон Конг98 Часовниковата кула се намира в Коулун, Хонг Конг. Достига височина от близо 44 м и отворила врати за обществеността през 1915 година.

Zytglogge, Швейцария108Zytglogge намира в Берн, Швейцария- прекрасна и зрелищна часовникова кула. Тази древна кула е построена през 13-ти век и е с височина от 23 метра.

Споделяне:
error

Споделяне: