Интерактивна карта показва дестинациите, нa които е бил Джеймс Бонд

Коментарите са изключени за Интерактивна карта показва дестинациите, нa които е бил Джеймс Бонд

С пускането на Спектър, Esri UK създаде интерактивна карта, показваща всички места, които 007 е посетил в 24-те Бонд филма.3000

В чест на излъчването на Spectre, последната версия на филма за Бонд, картографската компания Esri UK създаде карта, показваща местоположението на всеки град посетен от 007. От Доктор Но излъчен през 1962 г. интерактивна карта показва всичките 146 места в 49 страни, които 24-те филма с Бонд са посетили, включително всички известни локации в Spectre – Мексико Сити, Лондон, Рим, Австрия и Мароко.

Роджър Мур печели титлата на за Бонд с най-много посетени дестинации, след като е бил в 44 населени места (да не говорим за космоса в Moonraker – не е на карта:) ) по време на седемте си филма. Шон Конъри, който също има седем филма е на второ място с 32 локации. По отношение на градове, Лондон естествено е най-посещавания, Хонконг, Истанбул и Венеция са посетени три пъти. Петте най-често посещавани страни от известния шпионин са Великобритания с 32 посещения, следвана от САЩ с 15, Италия със 7, а след това Китай и Русия с 5 посещения всяка. На Бонд му остава да посети Канада, Австралия или Скандинавия.

Ето и броя дестинации на всеки един Бонд:

Шон Конъри – 7 филма – 32 дестинации;
Джордж Лейзънби – 1 филм – 5 места;
Роджър Мур – 7 филма – 44 локации;
Тимъти Далтън – 2 филма – 10 дестинации;
Пиърс Броснан – 4 филма – 27 локации;
Даниел Крейг – 4 филма – 28 дестнации;*

* Това включва петте града от Spectre (Мексико Сити, Лондон, Рим, Австрия и Мароко).

КЪМ КАРТАТА:

http://apps.esriuk.com/app/jamesbondtravelmap/3/wmt/view/15d6cb1f63b34eed84584564fbf4c017/index.html#

 

Споделяне:
error

Споделяне: