Десет неща, в които хората все още вярват

Коментарите са изключени за Десет неща, в които хората все още вярват

Винаги ще има групи от хора, които никога няма да вярват на истината, когато става дума за някои неща. Те или мислят за нещо погрешно, защото не знаят истинския отговор или винаги ще бъдат скептични за постиженията на човека. Много хора казват, че не сме кацнали на Луната, че това е голям филм сет. Дори когато нещата са се оказали правилни хора все още ще ги игнорират и вярват, в каквото си мислят, че е правилно, като че Земята е плоска.

Има някои хора, които никога няма да бъдат убедени в модерните идеи и местата,от където нещата идват, те са щастливи да бъдат държани в неведение, защото понякога е по-лесно така. Много хора вярват, в странни неща, само защото няма кой да им каже истината. Ако никой, който е жив днес не е видял какво се е случило, тогава как бихме могли да сме сигурни за неща като Титаник или  Световните войни са се случили наистина? Как бихме могли евентуално да вярваме, че някоя част от историята е истинска, само защото четем за нея не означава, че не е реална.

Хората винаги ще вярват точно това, в което искат да вярват, дори и ако има доказателства, които да променят мнението им.

10. Млякото и яйцата идвата от растенияpeople_believe_10

Това е доста странна идея, придобита от британско изследване на деца и млади хора. Ние всички знаем, че децата често си мислят, че голяма част от храната ни идва от „супермаркет“. Това изглежда справедливо изявление от малки деца, тъй като те виждат своите родители и други купувачи, които купуват всички видове прясна храна и стоки от рафтовете на супермаркетите. Те просто са предположили, че супермаркета ги прави и след това ги продава на нас. Запитани конкретно за това откъде идват мляко и яйца те отговорили,че са направени от пшеница. Много от тези деца не свързват млякото с млечни крави, невероятните 40% и още 11% са казали, че идват от пшеница.

9. Coca-Cola и бирата са истинска храна

people_believe_09

Наистина ли има хора,които мсятат, че това наистина е вярно? Създателят на Кока Кола би искал да вярваме, че това е вярно, така че продажбите им ще се повишат драстично. Много мъже биха искали да мислят, че бирата е храна, но не и партньорите им. Много хора в САЩ, отново от проучване не са сигурни какво да ядат със своите пет парчета от плодове и зеленчуци всеки ден. Много хора в проучването смятат, че спагети, кола и сладкиши, които са ароматизирани с плодови миризми се броят за парчето плод, необходимо на всеки за един ден.Най-изненадващият факт е, че възрастните също са мислели, че те са част от плодовете и зеленчуците, които трябва да ядем всеки ден.Връщаме се на бирата. Факт е, че бирата съдържа неща, които са добри за нас, като хмел и ечемик, но в бирата полезното от тези продукти  е изчезнало при ферментацията и обработката.

8.Светлинните саби са реалниpeople_believe_08

Много хора са гледали Междузвездни войни, как героите се борят с мечове, оръжието на джедаите рицари. Проблемът е, че много хора мислят, че са истинско оръжие. За съжаление те не са. Британско проучване установило, че една пета от изследваните лица, смятат че мечовете съществуват.

Има много неща, които виждаме във филми и телевизионни предавания, които изглеждат толкова добре, че те биха могли да бъдат реални. В Стар Трек  имаше мобилен комуникатор толкова малък, колкото днешните мобилни телефони и са имали шоково оръжие подобно на тейзър. Така че е логично да се мисли, че много от това, което виждаме по филмите и телевизионни предавания може да е вярно и наистина съществува.

Отделно от мечовете почти една четвърт от анкетираните смятат, че можем да се телепортираме от едно място на друго и че там някъде има нещо,което може да изтрие спомените ни, което е независимо от възраст, деменция и болестта на Алцхаймер.

7. Съединените щати са получили независимостта си от Франция

Не сме сигурни, откъде тази странна идея се е появила но очевидно около 2% от хората в Съединените американски щати вярват, че тя получава своята независимост от Франция. Други 19% не са сигурни от кого е придобита.

6. Барак Обама не е роден в Америка

people_believe_07

Тази идея беше пусната сред хората от неговите опоненти. В днешното модерно и с отворен ум общество все още има хора, които вярват, че черните хора са роби и не биха могли да заемат позиция като тази на президента на Съединените американски щати. Те вероятно са същите хора, които вярват, колата е храна, и че жените са по-слабият пол.

5. Русалките са реалниpeople_believe_05

Има толкова много същества в митовете и легендите в света,че със сигурност някои от тях трябва да бъдат реални или въз основа на реално историческо създание. Русалките са само част от стотиците митични същества като еднорози, грифони, върколаци, вампири и всички тези други магически зверове, които са еволюирали заедно в човек. Русалките са споменавани в много легенди от много страни от моряци, които са били изгубени в морето с лодката си, унищожени от вълните, но като по чудо всички мъже са стигнали до брега. Идеята е, че русалките са ги спасили.

Налице са били няколко записани срещи с русалки от хора като Христофор Колумб, когато той е бил в Карибско море и по-късно през 19 -ти и 20 -ти век в крайбрежните води на Канада, Зимбабве и Израел. Няма доказателства в подкрепа на теорията, че русалките са реални.

5. Титаник е само филмpeople_believe_04

Това е странна реакция от група млади хора, които сега казват, че сто години след потъването на Титаник (което се е случило наистина) е само филм. Тези млади хора не са били родени, когато Титаник е потънал, това означава ли, че никоя от световните войни не се е случила, защото вече няма никой наоколо, който всъщност бил там?

3. Можете да видите гравитациятаpeople_believe_03

Друго проучване, направено във Великобритания, показва, че до 19% от населението смята, че може да се види гравитацията около вас. Откъде са получили тази странна идея не е известено, но те вярват, че те могат да „виждат“ гравитацията. Проблемът с това твърдение е, че гравитацията не е обект и не е никакво вещество, той просто е сила на природата.

Има много неща, които не можем да видим като рентгенови лъчи, топлина, но можем да видим това, което правят. Може би същите тези хора могат да видят рентгеновите лъчи и други природни сили като вятър. Ние можем да видим само резултатът от тези сили в природата и в резултат на топлинна енергия за даден обект, но всъщност не можем да видим горещината, въпреки че можем да видим, пламъци, ние знаем, че те са горещи и не можем да видим на топлината, излъчвана от тях.

2. Кацането на луната е фалшивоpeople_believe_02

Вероятно вторият най-обичан заговор, след- земята е плоска. Според проучвания в няколко страни около 6% от всички американци вярват, че кацането на луната е фалшифицирано и, че огромен филм в средата на пустинята. До една четвърт от всички британци вярват,че кацането на Луната е било фалшифицирано. Вероятно същото може да се каже и за много страни, където хората все още вярват, че това е настройка, за да заблуди руснаците и китайците, че американците са били първи там.

1. Земята е плоскаpeople_believe_01

Това е една от най-дълго продължилите конспирации, докато човек не се приземи на фалшива луна. Откакто сме започнали проучванията на земята винаги е имало хора, които са сигурни, че Земята е плосък диск и че океаните са потока на огромна скала, когато стигнем до ръба и. Това е подобно на вярването, че Земята е център на Слънчевата система и всички планети и слънцето се върти около нея.  Според тези хора Земята е плосък диск, малко като неравно фризби. Те смятат и че, диаметъра и е около  98105,61 км  и около 12874,75 км дебела. Какво се случва с краищата ние не сме сигурни? Може би просто се вливат в моретата обратно около отново, преди те да протекат през ръба.

Има толкова много доказателства, че земята не е плоска, че да започваме да се чудим защо хората все още вярват в това. Отговорът е, че това е конспирация започната от хора, които правят глобуси, за да направят огромна печалба от продажбата на картографирани глобуси. Този заговор е бил тук в продължение на стотици години и оттогава сме видели Земята от Луната и това определено е един глобус. Не сме сигурни какво трябва да се каже за тези снимки? Фалшификати предполагаме. Толкова много хора са обиколи земята в лодки и самолети, като със сигурност са наерили доказателствата за дисконтиране на своите убеждения. Но не, те все още вярват, че Земята е плоска, с няколко натъртвания, разбира се.

 

 

Споделяне:
error

Споделяне: